Tudtad, hogy nagy százalékban az emberek korpás szeborreás bőrtípussal rendelkeznek?

Vajon Te is közéjük tartozol? Ez a továbbiakban kiderül, ha érdekel olvass tovább. A korpás szeborreás bőrtípus megjelenési helye elsősorban az arcbőr, de a mellkas-hát, illetve a fejbőr is érintett lehet. Emellett könnyen összekeverhető a száraz bőrrel. Minden bőrtípusnál a fő szempontok, amelyeket vizsgálunk az a bőr színe, hidratáltsága, faggyútermelődése és a tapintása. Viszont érdemes figyelembe venni, hogy bőrünk típusa változhat évszakonként, élethelyzet során, táplálkozás-mozgás által.

Lássuk is a korpás szeborreás bőr jellemzőit . . .

E bőrtípus tizenéves kor elején alakul ki, de a későbbiek folyamán is megmaradhat, illetve változhat. A szeborreás bőrtípuson belül kétféle bőr létezik, amely a korpás szeborreás és az olajos szeborreás. A korpás szeborreás típusnál a bőr színe fakó, oxigénhiányos, sárgás színű, fénytelen. Továbbá tapintásra a bőr érdes és korpázóan hámló. Emellett a bőrfelszín feszül húzódik, mosakodás után és változékony időben, mivel a típusi jellemzője, hogy bőrfelszíni vízhiánnyal rendelkezik. Az oka, hogy a bőrfelszíni emulzió nem megfelelő, így a bőr érzékennyé, gyulladttá válthat. Viszont nem összekeverendő a zsírhiányos bőrtípussal sem. A faggyútermelődés fokozott a homlok-orr-áll területén felfénylő, ám zsírosnak nem mondható. Ezáltal a bőrön legfőképp az T-zónában mitesszerek, pattanások megjelenhetnek időszakosan.

Korpás szeborreás bőrtípus jellegzetes ismérvei:

  • Színe fakó, sápadt, szürke
  • Fénytelen,
  • Fekete színű comedok jelennek meg, olykor fehérek, amelyek nehezen tisztíthatók,
  • Zsíros, érdes tapintású,
  • Korpázóan hámló,
  • A pórusok tágak.

A leírtak alapján felismerted a bőrtípusod? Ezek után gondolom, már csak az a kérdésed, hogy mit tegyél bőröd ápolásáért?

Ahogy elején is írtam a bőrtípusok változnak, így megfelelő professzionális eljárásokkal változtatható az állapot. Továbbá nagyban hozzásegít a magas minőségű otthon ápolási szerek folyamatos használata. Elsőként a kozmetikai kezelésekkel kezdeném a bőrápolási tanácsadást. Szezonális őszi-téli-kora tavaszi kezelésként nagy szeretettel ajánlom a gyémántfejes mikrodermabráziós kezelést. A bőrcsiszolás során a bőr természetes megújulását kihasználva eltávolításra kerülnek az elhalt hámsejtek. Ezáltal a korpázóan hámló bőr felszabadul, egységes bőrképet kap. Emellett a professzionális hatóanyagok is könnyebben és hatékonyabban eltudnak jutni a bőr mélyebb rétegeiben. Feltöltő kezelésként a LED-maszkos kezelést, az oxigénterápiát, a mezoterápiát nagyon ajánlom, akár huszonéves kortól elkezdve a prevenció fontosságát hangsúlyozva.

Másodsorban az otthoni kozmetikumok és azok használata óriási támogatás a bőrfelszín közegének. Emiatt is fontos, hogy megfelelő minőségű kozmetikum legyen otthon a fürdőszoba polcon. Egyik legfontosabb otthoni bőrápolási rutin a letisztítás, hogy a szennyeződések, baktériumok eltávolításra kerüljenek.  Máskülönben a bőr pórusainak öntisztulása eltömül és kialakulnak a nem kívánt bőrhibák. Ezt a tevékenységet reggel-este érdemes megismételni. Ezentúl a nappali krém és a fényvédő használata elengedhetetlen, hogy megóvjuk bőrünket. Azonfelül a szemkörnyék ápoló használata sem elhanyagolható, mivel a szemet körül vevő bőrstruktúra egészen más felépítésű, így eltérő ápolást igényel.

Egy szó, mint száz fontos, hogy ápold bőröd, olyan képet ad bőröd állapota Rólad, mint a körmeid, a hajad. Nélkülözhetetlen a jó megjelenés egy igényes személy számára. Te is így gondolkodsz erről?

Ajánlott termékek a szeborreás bőrtípusra: Vagheggi-Rehydra, Lime C

Tégy Önmagadért, a bőrödért, a közérzetedért, a lelkedért!  Ha úgy érzed szeretnél tenni annak érdekében, hogy szebb legyen bőröd, akkor keress fel bátran!

Lantos Mónika

0630/584-73-37

Kövess a közösségi médiában

Szalonunk elérhetőségei

Nyitvatartás

Hétfő - péntek: 07:00 - 21:00

Scroll to Top