Mitől is válik éretté egy bőr?

A szemmel jól látható öregedési folyamatok a Nők és Férfiak körében egyaránt a harmincas éveikben jelennek meg. Ennek több tényezője is van, ami miatt előbb vagy később is felfedezhetőek lesznek legfőképp a homlok, illetve a mosoly barázdák területen. Elsődleges faktor e témában az életvitel, másodsorban a stressz, majd a külső környezeti hatások. Ezek az összetevők a bőrt fiatalabb korban is érik, ám a bőr nem tudja már olyan gyorsan kiegyensúlyozni e hatásokat. Továbbá a negyvenes évek felé haladva a bőr középső irha rétegében lévő kollagén-és elasztin rostok minősége és mennyisége megváltozik a korábbiakhoz képest. Emiatt is nagy jelentőséggel bír a bőrtípusnak megfelelő elektrokozmetikai kezelés/kúra és az otthonápolási kozmetikumok rendszeres használata. E kulcsfontosságú megoldások stimulálják a kollagén-elasztin rostok termelődését, a szabadgyökök ellen felveszik a harcot, serkentik-frissítik a vérkeringést, illetve a tápanyag áramlását. Ezenfelül külsőleg is észrevehető a rendszeres ápolás mellett, hogy a bőr ragyogóvá, egészségessé, üdévé teszi bőrt, amelyre egy bizonyos életkor elteltével szükségét is érzi a bőr.

A bőr folyamatainak lelassulása elkerülhetetlen. Viszont, azért lehet tenni, hogy a bőr fiatalos attitűdje megmaradjon, a mimikai ráncok késleltetése kitolódjon, a bőr struktúrájának kirobbanó állapota fennálljon. Ahogy az évek telnek-múlnak felettünk elkerülhetetlenné válik a biológiai folyamataink lelassulása valamelyes mértékben.

Hogyan látszódhatnak a tünetek?

A bőrben zsírhiány lép fel, amely az elején mérsékelten majd fokozottan észlelhető. A zsírhiány a bőr feszességében mutatkozik meg. Az epidermisz vékonyabbá válik, a sejtek regenerációja lassul, a rostok egyre gyengébbé válnak. A korábban szépen feltöltött részek petyhüdté válnak, mint például az orcák, szemkörnyék. Így alakulnak ki a mimikai ráncok. Továbbá tapintásra is érzékelhető és bőrérzetre, hogy a nedvesség megkötő faktora a bőrnek alább hagy. Ilyenkor észlelhető száraz, viszkető, akár kisebesedő jellemzők. Emellett a bőr elvékonyodását is kezelni kell, mert a védekező képesség is csökken a kor előre haladtával. Sőt, a bőr normál pigmentációja is megváltozik, ekkor alakulnak ki az májfoltok (öregségi foltok), amelyek a melanin túltermelődését jelzik.

A JÓ hír, hogy napjainkban ezekre a bőrelváltozásokra létezik megoldás a kozmetika területén! Ám, ha prevenciós jelleggel a húszas évek derekán elkezdődik a bőrápolás, akkor ezek a tünetek sokkal-sokkal később jelennek meg.

Milyen kezeléseket ajánlanék?

Elsősorban a bőr kollagén-elasztin rostjait támogató kezelések lennének a legfontosabbak. Prevenciós jelleggel a LED-maszk kezelést, az Oxigénterápiát, a tű nélküli mezoterápiát ajánlanám. Egy szuper erős kezelésnek pedig a tűs mezoterápiát, a rádiófrekvenciát, a hyaluron pen-t. Továbbá a professzionális kezelések mellé a rendszeres otthoni bőrápolás sem elfelejthető. Ez a napi rutin a bőr reggeli-esti letisztításáról szól, a szemkörnyék ápolásáról és az arc nappali-éjszakai krém által való hidratálásáról, táplálásáról ad számot.

Tudtad?

Az öregedési folyamatok 25 éves kor környékén már elindulnak. A bőr feszességének felelőse a kollagén rostok, amelyek támogatója a hyaluronsav, ha ez folyamatos mélyrétegi pótlásra kerül, akkor a bőr sokáig szép feszes marad. Sőt, kétféle öregedést különböztetünk meg az egyik a külső másik a belső folyamatokra értendő. A belső változások az örökletes idősödés menete, azaz a DNS-ben, a génekben keresendő. A külső átalakulás azonban a környezeti hatásokra, az életmódra értendő.

Ha szeretnél tenni örökfiatalságodért, akkor várlak sok-sok szeretettel Budapest belvárosának szívében a Perfect Beauty Centerben!

Lantos Mónika

0630/584-73-37

Kövess a közösségi médiában

Szalonunk elérhetőségei

Nyitvatartás

Hétfő - péntek: 07:00 - 21:00

Scroll to Top