Milyennek érzed a bőröd? A továbbiakban olvashatsz a normál bőrtípusról bővebben.

Manapság már közhelynek számít a normál bőrtípusról beszélni, mivel elég kevés ember rendelkezik ilyen típussal. Viszont én mégis tennék róla említést, mert ha ilyen bőrtípussal rendelkezel érdemes nagyon vigyázni rá és megőrizni ezt a szerencsés állapotot. A Vendégeim bőre is időszakonként változik, úgymint saját tapasztalat által az enyém is. Ennek befolyásoló tényezője számos dologban rejlik.

Mi a normál bőrtípus jellemzője?

Elsősorban szembetűnő sajátossága, hogy egy igazi normál bőrön nincsennek mitesszerek, pattanások. Tapintásra bársonyos, puha, faggyútermelődése ideális a T-zónában (homlok-orr-áll terület) is, nem zsíros. Emellett hidratáltsága tökéletes nem húzódik, nem feszül, kellemes a bőrérzet. Ám egy normál bőrű embernek is lehet időszakonként mondjuk vízhiányos a bőre vagy épp megjelenhet egy-két mitesszer, akne. Ennek oka lehet a változékony időjárás, mint például az őszi-téli időszak. Továbbá egy nyaralás által, ahol hétköznapinál eltérőbb ételeket fogyasztunk felbukkanhat néhány bőrhiba. Illetve életünk szakaszait tarkíthatják stresszesebb pontok is, amely szintén előidézhet különböző szépségpöttyöket. Ezentúl, ha esetleg nem jut kellő figyelem az étkezésre, akkor emiatt is kialakulhat a nem kívánt comedo. Környezeti hatások is befolyásolhatják kültakarónk viselkedését, ha egy nagy városi levegő összetételét nézzük ott igen magas szintű a szennyezettség, így a nap közben bőrünkre rakódott szenny is. Nem utolsó sorban a lelki egyensúly hiánya, a ki nem mondott gondolatok, a meg nem emésztett érzések, történések is kiütköznek a bőrön.

Ám összegezve kijelenthető, hogy az öröklött bőrtípus a mérvadó, de megfelelő odafigyeléssel nagymértékben javítható. Számos külső és belső folyamat befolyásolja legszebb ékünket a bőrünket, de mint minden bőrtípusnál az öregedési folyamatok is elindulnak húszon éves korunk felénél. Ezt követően számos tippel, tanáccsal látlak el, hogy megőrizhesd tökéletes, fiatalos normál bőrtípusod.

Hogyan tudod fenntartani tündöklő bőröd állapotát?

Először is attól függetlenül, hogy bőröd hidratáltsága, színe és faggyútermelődése megfelelő fontos a napi otthoni bőrápolási rutin. Az tudatos bőrápolás reggeli-esti letisztítással kezdődik, amelynek az arctej-tonik vagy a micellás víz jelentős része. Emellett a heti egy-két alkalommal létrejövő arcradírozás és a napeleji hidratáló krém és a nap végi tápláló éjszakai krém is nélkülözhetetlen. Sőt a megfelelő fényvédő használata óriási szereppel bír, mivel az öregedési folyamatok legnagyobb kiváltó oka a napsugárzás. Központi szereppel bír a megfelelő folyadék fogyasztása is és tiszta étkezés. Minden ember számára más-más folyadék beviteli mennyiség és ételbéli szükségletek vannak. Ezáltal nem lehet egy egységes sémát összeállítani, ehhez kikérheted egy étkezési tanácsadó véleményét. Illetve kitapasztalhatod mi jó a szervezeted számára és mi kevésbé, a testünk mindig jelez, így érdemes tudatosan odafigyelni rá.

A normál bőr szerinted mindig tündöklően tökéletes marad?

Sajnos nem, e bőrtípust is érhetik a káros napsugarak, amik ellen, ha nem teszünk bizony kialakulhatnak a pigment foltok, elszíneződések. Továbbá a bőr hidratáltsága is csökken 25 éves kor környékén. Tehát érdemes a bőr hyaluronsav állományát pótolni, hogy a kollagén termelődés folyamata minimális mértékben csökkenjen. A kollagén-elasztin rostok termelődése felelős a mimikai barázdák kialakulásáért. Prevenciós jelleggel, hogy ez a lefelé tendáló időszak minél kisebb mértékben jelenjen meg érdemes professzionális elektrokozmetikai kezeléseket beiktatni a napi bőrápolás mellé.

Milyen elektrokozmetikai kezeléseket tudok ajánlani?

Elsősorban egy ajándék bőrdiagnosztika keretében pontosan megállapítom, hogy mire is van szüksége a bőrödnek. Viszont A LED-maszkos eljárást, az Oxigénterápiás kezelést nagy szeretettel tudom ajánlani, olyan Vendégek számára, akik megelőzés céljából szeretnék elkezdeni a bőrápolást. Amennyiben ezen az időszakon már túl léptél a rádiófrekvenciás technikát, a tűs-és tű nélküli mezoterápiát is tudom kínálni.

Kedvet kaptál egy kellemes kozmetikai kezeléshez? Szeretnéd rendbe tenni külsődet és belsődet egyaránt? Még több információra vágysz bőröddel kapcsolatban? Ha a válaszod igen, akkor várlak sok-sok szeretettel!

Lantos Mónika

0630/584-73-37

Kövess a közösségi médiában

Szalonunk elérhetőségei

Nyitvatartás

Hétfő - péntek: 07:00 - 21:00

Scroll to Top